Amstelland

NL
V

Jordy verloor zijn vader door het coronavirus en eert hem vandaag met gebak

21 juni 2020, 08.00 uur · Aangepast 25 juni 2020, 19.37 uur
Door Jasper Leegwater · Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

AMSTELVEEN- Deze Vaderdag is voor Jordy de Breet uit Amstelveen een harde confrontatie. In april dit jaar verloor hij zijn vader Hans door het coronavirus. Hans was volgens Jordy een groot gebaksliefhebber en om die reden lanceert hij vandaag zijn bedrijf waarmee hij taartpunten bezorgt in Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, de Kwakel en Kudelstaart. 

"Mijn vader hield heel erg van gebak. Ik vind het gewoon heel mooi, iets waarmee m'n vader blijft voortbestaan. Daarom heb ik het 'Gebak van Hans' genoemd."

Hij denkt dat deze taartbusiness hem troost zal bieden. "Ik merk dat ik dit juist nu op Vaderdag wil lanceren. Dan kan ik over een jaar zeggen: dit bedrijf bestaat nu één jaar. Dan hoef ik niet heel erg het gevoel te krijgen van het gemis."

Jordy bezorgt taartpunten in Amstelland - NH Nieuws

De allereerste taartpunt is voor de oma van Jordy. Na een kort ritje naar Amstelveen Westwijk belt hij vol enthousiasme aan bij zijn grootmoeder. De 97-jarige is ontzettend trots op haar kleinzoon. Gelukkig valt de taart na een hapje proeven in de deuropening in de smaak: "Het ziet er heerlijk uit hoor en het smaakt ook lekker."

Quote

"Ik vind het gewoon heel mooi, iets waarmee m'n vader blijft voortbestaan"

jordy de breet

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier