Ga naar Content

Station Hoogkarspel en Bovenkarspel-Grootebroek krijgen cameratoezicht

HOOGKARSPEL - Op de NS-stations in Hoogkarspel en Bovenkarspel-Grootebroek komt camerabewaking. Op het station worden regelmatig fietsen gestolen of vernield en daarom is camerabewaking nodig, besloten burgemeester Michiel Pijl en Ronald Wortelboer. 

Foto: NH Nieuws / Roderick de Veen

Met de plaatsing van de camera's hoopt de burgemeester de veiligheid in het stationsgebied te verbeteren. De camera's komen er in de eerste instantie een half jaar te hangen, met mogelijk zicht op verlenging wanneer het zijn vruchten afwerpt.

Er wordt niet zomaar besloten camera's op te hangen, in dit geval gebeurt dat op advies van zowel de politie als het OM. De hoop is dat de camera's kunnen helpen bij opsporing bij diefstal of vernieling, maar er wordt ook op ingezet vanwege een mogelijke preventieve werking. Zij vormen een aanvullig op het toezicht dat al gebeurt door BOA's van de gemeente en politie.

Levertijd

Op elk station komen drie camera's te hangen, dit duurt nog wel twee maanden vanwege levertijd van de materialen en de nodige aanpassingen op het station.

Ook op het station van Enkhuizen werden eerder dit jaar camera's geplaatst. De afgelopen jaren was er een grote stijging te zien in het aantal fietsendiefstallen op stations tussen Hoorn en Enkhuizen.

Bekijk hieronder een item van NH Nieuws uit 2018, toen fietsendiefstal ook al een serieus probleem was op de West-Friese stations.

Pleidooi voor cameratoezicht tegen fietsendiefstal op West-Friese stations - NH Nieuws

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Lees ook