Haarlem

NL
V

Na weken behelpen in je caravan eindelijk weer met wc-rol flaneren over de camping

15 juni 2020, 19.00 uur · Door Redactie

BLOEMENDAAL - Het is feest in de sanitaire gebouwen van de Noord-Hollandse campings: de gasten mogen vanaf vandaag namelijk weer douchen en naar het toilet. Bij camping De Lakens in Bloemendaal verheugden de gasten zich al tijden op een lekkere warme straal. "Blij dat het nu weer kan."   

NH Nieuws

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan waren de sanitaire voorzieningen maandenlang dicht. Campinghouder Djoerd Vulto is vandaag dolbij. "We willen onze gasten een leuke vakantie geven. De douche en het toilet horen daar natuurlijk bij. Die zijn nu coronaproof", zegt hij tegen NH Nieuws.   

Vaste campinggast in Bloemendaal Simon van Dijk en zijn vrouw namen vanmorgen direct een frisse douche. "Dat was toch tien weken wel behelpen in je eigen caravan, dus we zijn heel blij dat dat weer mogelijk is." 

Bekijk de hele reportage hieronder. Tekst gaat door onder de video. 

200615_camping_Bloemendaal_Rogier - NH Nieuws

Ook op Boerencamping Texel zijn ze blij dat het toiletgebouw weer gebruikt kan worden. "Gisteravond om 00.00 uur draaiden we de sleutel van het slot om", vertelt de eigenaar tegen de Noordkop veslaggever van NH Nieuws. Bekijk die reportage hier.

Coronaproof

De coronamaatregelen zijn in het sanitaire gebouw overal toegepast. Vulto: "We hebben belijning, bestickering, routes hoe mensen veilig kunnen lopen zonder dat ze tegen elkaar opbotsen. We hebben desinfectiegel in elk gebouw. En we hebben meer schoonmakers in dienst genomen om extra schoonmaakrondes te doen."  

Volgens de campinghouder stromen de boekingen binnen. "Onze telefoon en emailbox staan al wekenlang roodgloeiend en dat kunnen we soms niet helemaal meer aan."