Amstelland

NL
V

Burgemeester zoekt organisatoren van illegaal feest Haarlemmermeer

14 juni 2020, 18.47 uur · Door Redactie

HAARLEMMERMEER - Burgemeester Schuurmans van Haarlemmermeer heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het illegale feest in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. De politie maakte daar vannacht een eind aan.

NH Nieuws/Doron Sajet

Burgemeester Schuurmans zei bij de streekomroep MeerRadio dat ze zich aan de ene kant goed kan voorstellen dat de jeugd weer zin heeft om bij elkaar te komen en te feesten, maar dat dit niet de juiste manier is. “Het blijft heel moeilijk om de jeugd ervan te doordringen dat ook zij het coronavirus kunnen krijgen en anderen daarmee kunnen besmetten.”

Op het illegale feest kwamen honderden feestgangers af. De politie stootte bij toeval op het festijn, maar er werd verder niemand aangehouden. Schuurmans, die ook voorzitter is van de Veiligheidsregio Kennemerland, heeft daar begrip voor.

Er waren te veel aanwezigen, vertelt de burgemeester, en de politie heeft volgens haar dan als regel dat het feest zo snel mogelijk wordt beëindigd.

Bovendien was het volgens Schuurmans onduidelijk of feestgangers drugs hadden gebruikt. “Als dat aan de hand was, dan is het nog extra lastig om mensen te verwijderen.” Volgens de burgemeester is de politie nog wel op zoek naar de organisatoren van het illegale feest. Ze verwacht dat die stevig worden vervolgd omdat de periode van waarschuwen om geen feesten te houden in coronatijd voorbij is.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier