Ga naar Content

Honderden mensen bij illegaal feest in Haarlemmermeerse bos

HOOFDDORP - Honderden feestgangers zijn vannacht door de politie gesnapt in het Haarlemmermeerse bos, toen zij daar illegaal een feestje aan het houden waren. 

Foto: Politie

Tijdens de surveillance kwamen agenten rond middernacht nogal veel auto's tegen op een parkeerplaats bij het Haarlemmermeerse bos. Even verderop, in de bossen, bleek een groot feest aan de gang te zijn.

De feestgangers hadden met pallets een soort dj booth gebouwd. Ook stond er een geluidsinstallatie en was er stroom aanwezig.

Volgens de politie waren er 'honderden feestende mensen'. Er is niemand opgepakt.

'Bezoekers kunnen zich laten testen'

De Veiligheidsregio Kennemerland reageert verontwaardigd op de gebeurtenissen in het bos. Woordvoerder Maurice Dorsman laat weten 'dit aan alle kanten af te keuren'. "Er wordt zoveel gewaarschuwd met 'houd afstand' en dan worden er toch van dit soort feesten gegeven."

"Dit keuren wij aan alle kanten af"

Veiligheidsregio Kennemerland

Volgens de woordvoerder is de actie van de feestgangers 'een beetje dom'. "Jongeren die niet meer naar de kroeg kunnen zoeken nu plezier tijdens warme dagen ergens anders. Alleen doen ze dit op locaties waar te veel mensen zijn, geen controle is en dat is niet handig. Dit soort ongestructureerde feestjes en nu dan ook corona, kunnen alle kanten opgaan", aldus Dorsman tegen NH Nieuws.

Mensen die na vannacht corona-klachten hebben, kunnen zich volgens de veiligheidsregio laten testen bij de corona-teststraat in Haarlem.

Illegale feesten

Het komt steeds vaker voor dat jongeren hun vertier tijdens corona zoeken in het organiseren van illegale feestjes op bijvoorbeeld afgelegen locaties. Begin deze maand greep de politie nog in bij een feest op het stadsstrand van IJburg in Amsterdam. Hier waren toen zeker honderd mensen bij aanwezig

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!