Ga naar Content

Andries Jonker baalt, maar heeft begrip voor de situatie bij Telstar

VELSEN-ZUID - Telstar-trainer Andries Jonker heeft begrip voor de bezuiningsoperatie bij de club uit Velsen-Zuid, maar baalt ook omdat het perspectief, promoveren naar de eredivisie, verder van de club wegdrijft. Jonker vindt het vooral vervelend dat vier mensen hun baan bij de Witte Leeuwen verliezen.

Foto: Pro Shots/Joep Leenen

"Ik heb wel begrip voor de situatie, maar kan ook verder weinig mee. Het is zeer vervelend voor de mensen die het betreft, maar verder is het iets wat de Raad van Commissarissen in samenspraak met de directeur heeft besloten", aldus Jonker.

"Binnen de technische staf behouden alle leden hun baan, maar in de begeleiding rondom het team moeten we wel afscheid nemen van mensen en dat doet pijn." Ook het schrappen van het gezamenlijke ontbijt en de lunch vindt de trainer vervelend. "Die vier keer per week gezamelijk eten waren ontzettend belangrijk voor de samenhorigheid in het team. Omdat dit nu wegbezuinigd wordt, zal je andere middelen moeten vinden om dat te creëren."

"Het is vooral erg voor de mensen rondom de club, met hun enthousiasme en inzet verdienen zijn beter"

Andries Jonker, trainer telstar

Wat het spelersbudget betreft, hoopt Jonker dat dat gehandhaafd blijft. "We hadden al het laagste budget van het betaalde voetbal en ik hoop dat dat minimaal gelijk blijft. Maar ik sluit niet uit dat ook hier nog niet aan geschaafd gaat worden."

Selectie

Telstar heeft de selectie voor het komend seizoen zo goed als rond. "Ik ben blij dat we zo effectief zijn geweest. Komend seizoen is hier voor dure spelers zeker geen plaats." Wel baalt Jonker van het feit dat het doel om komend seizoen weer een stapje verder te bouwen op weg naar promotie in de eredivisie, nu niet kan verwezenlijken. 

De stagnatie van de groei bij Telstar is voor de trainer echter geen reden om de handdoek in de ring te gooien en te vertrekken bij de club. "Ik wist waar ik aan begon toen ik bij Telstar tekende, maar dit is wel een tegenvaller. Maar het enthousiasme van de mensen rond de club geeft mij ook weer energie om verder te bouwen met de beperkte middelen die er zijn."