Ga naar Content

De Peiling: Kermissen willen ondanks coronacrisis weer open

Kermisexploitanten demonstreren vandaag in Den Haag. Ze vinden het oneerlijk dat pretparken weer open mogen, maar dat een kermis door de coronacrisis voorlopig nog niet is toegestaan. In veel Noord-Hollandse gemeenten is de jaarlijkse kermis een fenomeen. Wat vind jij? Moet een kermis weer kunnen?

Foto: DHFoto Raymond den Haan

Protest
Kermisexploitanten zijn het meer dan zat. Nu de coronamaatregelen voor veel sectoren worden versoepeld, willen ook zij weer aan de slag. Daarom reizen ze vandaag met hun attracties naar Den Haag om te demonstreren. De exploitanten willen als ludieke actie een kermis neerzetten op het Malieveld, al ziet Staatsbosbeheer (de eigenaar van het Malieveld) dat niet zitten.

Lees ook

Pretparken wel open
De kermisbranche zit sinds de start van de coronacrisis net als veel andere sectoren in financieel zwaar weer. Attracties staan stil en de branche komt niet in aanmerking voor overheidssteun. Pretparken zijn inmiddels wel weer open, maar de overheid ziet de kermis  als een evenement en dat mag niet.

1 september
Het verbod op evenementen geldt officieel tot 1 september, maar de overheid heeft al laten weten dat grote bijeenkomsten pas weer mogelijk zijn als er een vaccin is tegen het coronavirus. Dat is voor de kermisbranche onacceptabel. 60 procent van de kermisondernemers komt in geldnood.

Wat vind jij?
In veel Noord-Hollandse gemeenten is de kermis hét evenement van het jaar. Denk jij dat we de coronaregels voor de kermis kunnen versoepelen of lijkt je dat onverstandig?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].