Gooi

NL
V

Vanwege coronagevaar gesloten Muider fietspad gaat weer open

10 juni 2020, 15.22 uur · Door Sjoerd Stoop

MUIDEN - Het doorgaans drukke Muider fietspad het Jan Kerstenpad dat eind april werd vanwege het coronavirus werd gesloten omdat het er te druk werd, gaat weer open. De gemeente Gooise Meren gaat morgen de hekken weghalen. Vanaf dan mag er weer gefietst worden. 

Google Streetview

Het fietspad werd met hekken afgesloten toen bleek dat het er erg druk werd met fietsers en wandelaars en dat het onmogelijk was om goed de vereiste anderhalve meter afstand te houden. 

De hekken gaan nu weer weg, omdat het volgens burgemeester en wethouders van Gooise Meren het risico op een coronabesmetting in de buitenlucht nu bijzonder klein blijkt. "Het college wil benadrukken dat de regel om voldoende afstand te houden nog steeds geldt", zo laat me wel weten.

Veel te doen om fietspad

Het Jan Kerstenpad is onderdeel van de zogeheten natuurboulevard langs de kust van Muiden en Muiderberg. Er is de afgelopen weken veel te doen om de fietspaden omdat ze misbruikt worden door wielrenners die er veel te hard rijden, geen afstand houden en voor gevaar zorgen voor reguliere fietsers en wandelaars.

Nu het fietspad weer open gaat, zal ook dat probleem weer gaan spelen in Muiden. Al staat het besluit om het pad weer te openen los van de discussie, zo verzekeren burgemeester en wethouders. "Dit heeft zeker de aandacht van het college, die daarover met tal van
partijen en met bewoners in Muiden en Muiderberg overleg voert."

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651