Ga naar Content

Souvenirgroothandel richt zich op de Nederlandse toerist

EDAM-VOLENDAM - Al bijna drie maanden verkoopt Dick de Boer bijna niks. De eigenaar van groothandel Matix heeft een magazijn dat tjokvol zit en krijgt van de souvenirwinkels geen order meer binnen. "Op maandag 16 maart was het van de ene op de andere dag over."

Reportage van de zware tijden voor de souvenirbranche - NH Nieuws

"Er komen geen toeristen naar Nederland, dus verkopen wij nauwelijks wat", vertelt Dick de Boer vanuit zijn groothandel in Edam. "De horeca is weer open, net als de bioscoop. Alles start langzaam op, maar Nederlanders komen niet naar souvenirwinkels."

"Eigenlijk moet de hele wereld weer open om het voor ons draaiende te houden"

Marian tol, eigenaresse souvenirwinkel

Één van de winkels waar Dick de Boer aan levert, is de souvenirshop van Marian Tol op de Volendamse dijk. De eigenaresse is blij als het straks 15 juni is en de buitenlandse toeristen weer welkom zijn. "Wij hopen dat de toeristen Volendam weer weten te vinden, maar eigenlijk moet de hele wereld weer open om het voor ons draaiende te houden."

Dick de Boer hoopt op het beste als straks de buitenlandse toeristen weer welkom zijn, maar gokt daar niet alleen op. Hij heeft ondertussen ook iets bedacht voor de thuisblijvers. "Aangezien de meeste Nederlanders vakantie in Nederland gaan vieren, hebben we daarvoor een 'Holiday In Holland-pakket'  samengesteld. Daarin zit onder andere een fietsbel, een flesopener en sleutelhanger. De pakketjes zijn er in verschillende stijlen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier