Ga naar Content

Hilversumse ondernemers hard getroffen door coronacrisis: "Maar optimisme overheerst"

HILVERSUM - De coronacrisis heeft er de afgelopen maanden flink ingehakt bij Hilversumse bedrijven, maar toch blijven ze optimistisch. Dat blijkt uit een enquête van het Stadsfonds Hilversum waar meer dan veertig ondernemers aan hebben meegedaan. 

Foto: NH Nieuws/Joost Lammers

Hoewel de klap van de coronacrisis door heel Hilversum hard is aangekomen, denken de meeste ondernemers er op eigen kracht bovenop te komen. Toch zijn er ook ondernemers die het zwaar hebben. Een van de deelnemers aan de enquête geef zelfs aan zijn bedrijf te hebben moeten stoppen. 

De Hilversumse ondernemers doen een beroep op de bewoners van Hilversum om zoveel mogelijk te blijven kopen bij lokale ondernemers. De gemeente wordt gevraagd om soepel om te gaan met geldende regels en nieuwe ontwikkelingen niet tegen te werken. 

Nieuwe ontwikkelingen

De coronacrisis heeft er volgens de ondernemers onder meer voor gezorgd dat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Zo begonnen veel restaurants afhaal- en bezorgservices en werd er veel meer online gedaan. Zo werd er een Hilversumse bierproeverij op poten gezet door ondernemers uit de stad.

De ondernemers geven verder aan van de coronacrisis te hebben geleerd dat ze meer buiten de gebaande paden moeten denken. 

Goede indicatie

De enquête onder de Hilversumse ondernemers is volgens het Stadsfonds Hilversum niet per se representatief voor alle actieve bedrijven en instellingen, maar geeft toch een goede indicatie van wat de crisis heeft gedaan met het economische leven. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Lees ook