Ga naar Content

Gerelateerde videos

Remy en zijn vrienden: dieren blij met de komst van bezoekers

ANNA PAULOWNA - In de serie Remy en zijn vrienden volgt NH Nieuws het reilen en zeilen op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Deze keer zien we dat de meeste dieren weer blij zijn dat er weer bezoekers op het park zijn (maar niet allemaal). 

Remy weer blij met de komst van bezoekers - Foto: NH

Landgoed Hoenderdaell is weer open voor bezoekers. Ruim twee maanden was het dierenpark een oase van rust. Sommige dieren vonden dat fijn, anderen hadden de mensen echt gemist.

Alpaca's

De alpaca's zijn gewend om verwend te worden; verwend met aaitjes en met lekkers. Voor hen was het raar dat ze dat voor een tijdje moesten missen. "De alpaca's heb ik een paar keer op een rijtje zien staan", vertelt directeur Robert Kruijff, "om te kijken waar iedereen toch bleef. Je ziet dat dieren heel verschillend reageren. Vogels hebben niet zoveel met mensen, maar de leeuwen, de tijgers, de maki's en de alpaca's hebben zeker de mensen gemist."

"De alpaca's heb ik een paar keer op een rijtje zien staan om te kijken waar iedereen toch bleef."

robert kruijff, directeur landgoed hoenderdaell

Voeren

Bezoekers konden voorheen een aantal dieren voeren, dat zit er nu even niet in.

Robert Kruijff: "Bij de maki's is toch het risico van Covid-besmetting, dus dat kan niet.  De Lorituin is eigenlijk te klein, daar staan we met z'n allen veel te dicht op elkaar." Bij de alpaca's mag het nog wel. Er zijn daar pompjes met handzeep geplaatst. Eerst handen ontsmetten en pas daarna de dieren voeren. 

Remy

Leeuw Remy is een geval apart. Hij is erg op mensen gericht, dus moest ie het in de stille weken vooral van zijn verzorgers hebben. Verzorgster Sandra Kuijmans: "Remy houdt heel erg van bezoekers, maar hij houdt ook heel erg veel van verzorgers. En die waren er gelukkig wel. Dus hij heeft, zoals gewoonlijk heel veel tijd binnen doorgebracht en moesten we hem bijna dwingen om naar buiten te gaan."

Daarom krijgt Remy iedere dag iets leuks, een stukje speelgoed of iets lekkers. Een reden dus om naar buiten de gaan. Eenmaal buiten moet ie daar blijven, "want hij wordt volwassen," zegt verzorgster Sandra, "dus het is wel de bedoeling dat ie zich uit zichzelf buiten gaat vermaken. Remy heeft de bezoekers niet echt gemist, maar het zal wel een feest voor hem zijn als hij de bezoekers door de kijkgaten weer kan besluipen."

"Het zal voor Remy weer een feest zijn als hij de bezoekers door de kijkgaten kan besluipen."

sandra kuijmans, dierverzorgster
Ara's moeten nog wennen aan hun nieuwe verblijf - Foto: NH

Araverblijf

Nieuw voor de bezoekers is het Araverblijf. Voor de sluiting van het park waren de contouren goed zichtbaar, maar nu vliegen de dieren er ook echt rond. Nou ja, vliegen is misschien nog een groot woord. Ze hangen voornamelijk in de netten. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de ara's allemaal opvangvogels zijn, die kleine kooitjes bij mensen thuis gewend zijn. Ze gaan er vast snel aan wennen.  

Lees ook