Ga naar Content

Wielrenner Bol hoopt op Tour en klassiekers

ALKMAAR - Veel is nog onzeker in het wielrennen dit seizoen. Door de coronacrisis is de hele wielerkalender omgegooid. Wielrenner Cees Bol weet dan ook nog niet wat zijn programma gaat worden.

Foto:

Tour en klassiekers

"Ik hoop op de Tour en de klassiekers. Dat zou voor mij het ideale plaatje zijn", vertelt de inwoner van Alkmaar tegen NH Sport. "Maar goed, het is allemaal heel onzeker wat er überhaupt doorgaat uiteindelijk. Het is ook nog onduidelijk welke keuze de ploeg gaat maken."

De coureur richt zich voorlopig op augustus. "Het liefst zou ik de Tour en de klassiekers combineren. Dat zijn voor mij sowieso de mooiste koersen. Die zijn met potlood rood omcirkeld." Vooralsnog zal de Tour de France dit jaar beginnen op 29 augustus en duren tot 20 september. In oktober staan de meeste klassiekers gepland.

Tekst gaat verder onder de video

"De Tour en de klassiekers heb ik met potlood rood omcirkeld"

wielrenner cees bol

De laatste koers die Cees Bol reed was Parijs-Nice begin maart. Die etappekoers werd door de coronacrisis met één dag ingekort. NH Sport maakte toen de onderstaande reportage.

Cees Bol rijdt voorlopig geen wedstrijden - NH Nieuws

Training in het buitenland

Voorlopig traint Bol dus alleen in Nederland. Binnenkort hoopt hij weer in het buitenland kilometers te kunnen maken. "Als het op een gegeven moment weer mag, zit ik eraan te denken om naar Frankrijk of een ander land te gaan om weer echt goed te gaan trainen."

 

Maandag zie je om 17.11 uur op tv een reportage in NH Sport over Cees Bol die met verslaggever Thomas Brood zo vaak mogelijk Het Kopje van Bloemendaal probeert te beklimmen.

Lees ook