Alkmaar

10 tot 18 maanden geëist tegen Alkmaarse tieners na gewapende overval Heiloo

3 juni 2020, 12.20 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden jeugddetentie, waarvan een derde voorwaardelijk, geëist tegen een 18-jarige verdachte uit Alkmaar voor zijn rol bij een gewapende en gewelddadige woningoverval op 4 februari 2020 in Heiloo. Tegen zijn 16-jarige handlanger uit Heiloo is 10 maanden jeugddetentie geëist, waarvan een deel voorwaardelijk, plus jeugd-TBS, meldt mediapartner Alkmaar Centraal

Google Maps

Op 4 februari rond 5.00 uur 's ochtends werd een 28-jarige inwoner van Heiloo wakker met een mes tegen zijn keel en een pistool op zijn hoofd. Vier overvallers waren via de voordeur binnengekomen, door de deur met een pasje open te 'flipperen'. De man raakte tijdens een worsteling lichtgewond.

Vastgebonden


De bewoner, zijn 19-jarige vriendin en een 20-jarige logee werden vastgebonden, waarna de overvallers anderhalf uur lang het huis overhoophaalden. Nadat de vier mannen buit hadden gemaakt, gingen zij er te voet vandoor met geld, sieraden, mobiele telefoons en apparatuur.

Binnen een dag wist de politie twee verdachten op te sporen. Vanwege de ernst van de zaak werd hun voorarrest verlengd. De openbare uitspraak vindt plaats op 16 juni. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp