Whatsapp

Amstelland

Joseph aan de Poel weer open: "Een mooiere start hadden we niet kunnen hebben"

1 juni 2020, 20.30 uur · Aangepast 1 juni 2020, 23.12 uur · Door Jasper Leegwater

AALSMEER - Tien weken geleden keek Jos Bolte met zijn personeel naar de persconferentie in zijn restaurant. Toen werd duidelijk dat er voorlopig geen hapjes en drankjes zouden worden geserveerd bij Joseph aan de Poel. Nu, ruim twee maanden later, is de ondernemer ontzettend enthousiast over de heropening van zijn brasserie. 

Jos was bang dat zijn zaak wellicht om zou vallen als de crisis lang zou duren. Op de bewuste dag van de sluiting sprak NH Nieuws hem ook. Gelukkig is het wachten en de onzekerheid nu voorbij. "Heel blij, maar het is ook heel spannend. Komen de mensen terug? Hoe gedragen de mensen zich?" Gelukkig zit het weer mee. "Het is prachtig weer, een mooiere start hadden we niet kunnen hebben."

Het terras van Joseph is uitgebreid met een drijvend ponton naast het 'normale' terras. Hierdoor is de capaciteit 70% van wat het voor deze crisis was. "Je kan ook vanaf de boot bestellen, zodat we die afstand kunnen houden."

Een stel uit Leimuiden komt vaak met de boot aanmeren voor een drankje bij het Aalsmeerse restaurant. Dat is iets wat ze de afgelopen maanden hebben gemist. "Het is toch leuk; als je aan het varen bent om even van de boot af te stappen en een wijntje te drinken, heerlijk."

Het doet Jos zichtbaar goed dat zijn terras weer 'leeft'. Ook al zijn niet alle tafeltjes op deze eerste dag bezet, Jos heeft vertrouwen in de toekomst. "Zoals het nu gaat kunnen wij, denk ik, ons hoofd boven water houden."

Whatsapp