Ga naar Content

Spelers Amsterdam Pirates zijn het honkballen nog niet verleerd

AMSTERDAM - Sinds deze week konden ook de honkballers van Amsterdam Pirates weer beginnen met trainen. Michael Duursma, die dit seizoen de nieuwe trainer is van de Amsterdammers, is positief gestemd over de fitheid van zijn spelers. "Ze hebben twee maanden stilgestaan, maar het viel me alles mee toen ik de eerste training zag."

Foto: NH Sport/Rob Wanst

In principe zou de honkbalcompetitie begin april beginnen, maar door de uitbraak van het coronavirus ging dat niet door. "Nu staat het gepland op 1 september, maar we hopen eigenlijk dat het eerder kan", laat Duursma weten aan NH Sport. "Wat we nu kunnen doen is nog erg beperkt. We moeten op de anderhalve meter afstand blijven letten en natuurlijk op alle andere hygiënische dingen."

Als er dit jaar überhaupt nog wordt gehonkbald, dan zal het een verkorte competitie worden. Om die reden zal er ook geen promotie en degradatie plaatsvinden dit seizoen. "Het is niet voor niets een zomersport", vertelt Duursma. "De Holland Series worden gespeeld in oktober en dat is soms al lastig. Om in november te kunnen spelen moeten we veel geluk hebben, daar gaan we niet op gokken."

"De spelers stonden te springen om weer het veld op te mogen"

Amserdam Pirates-coach Michael duursma

Weer in training

Doordat de laatste buitentraining van de honkballers dateerde van begin maart, hebben ook zij een tijd lang niet kunnen sporten. "Vanaf dat moment heeft iedereen een paar maanden voor zichzelf getraind. Ze stonden dan ook te springen om weer het veld op te mogen. Met trainingen is het niet zo'n probleem om anderhalve meter afstand te houden. Dat zal tijdens wedstrijden een grotere uitdaging zijn met alles wat daarbij hoort."

De 41-jarige Duursma stond naar eigen zeggen te kijken van de fitheid van zijn spelers tijdens de hervatting van de trainingen. "De jongens hebben twee maanden niet getraind. Het viel me daarom alles mee toen ik de eerste training zag. De jongens zijn het zeker niet verleerd. Ik denk wel dat ze wat spierpijn hadden, want bij honkbal gebruik je sommige spieren die je thuis niet kan trainen. Maar we moeten ergens beginnen. We zijn allang blij dat we weer wat kunnen doen."

Doelstellingen

"Wat de doelstellingen zijn voor dit jaar? Wij willen kampioen worden. Daarnaast wilden we ons plaatsen voor de Europa Cup, maar dat hebben we eigenlijk inmiddels al gedaan doordat die is opgeschoven naar volgend jaar", besluit de trainer.

Lees ook