Ga naar Content
Sport

Michael Duursma volgt Finnegan op als hoofdcoach Amsterdam Pirates

29 september 2019, 16.13 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Dwight Rompas

De honkballers van Amsterdam Pirates hebben een nieuwe hoofdcoach. Michael Duursma (41), op de foto als speler, volgt Brian Finnegan op na een succesvol jaar voor de Amsterdammers.

Duursma (41) heeft tot 2016 in de hoofdklasse gehonkbald als infielder bij de Amsterdam Pirates. In zijn lange loopbaan speelde hij voor diverse teams in Nederland, voor twee colleges in de VS, en 178 maal in het Nederlands Team, onder andere op de Olympische Spelen en de World Baseball Classic. Momenteel is Duursma technisch coördinator van Baseball Academy Kennemerland. 

"Stijgende lijn volhouden"
Brian Finnegan had de Amsterdammers aangegeven niet beschikbaar te zijn voor volgend seizoen. Daarom is Koen Gijsbers, voorzitter van Amsterdam Pirates, blij dat hij een opvolger heeft gevonden: “Wij zijn blij dat onze oud-speler Michael Duursma de leiding gaat geven aan staf en selectie van L&D Amsterdam, het eerste team van de Amsterdam Pirates. Wij hopen onder zijn leiding de stijgende lijn van de afgelopen jaren vol te houden.”

De Amsterdammers hebben een succesvol jaar achter de rug. De honkballers wonnen de Holland Series na een ongekende comeback met 4-3.

Amsterdam Pirates kampioen - NH Nieuws

Ook Europees deed de club goed mee: tijdens het Europees clubkampioenschap bereikte het team de finale en werd tweede achter Fortitudo Bologna.