Ga naar Content

Inloophuis Pisa opent voorzichtig haar deuren: "Het werd enorm gemist"

HOORN - Door de versoepelingen rondom de coronamaatregelen is het voor Inloophuis Pisa weer mogelijk om voorzichtig haar deuren te openen. Vanaf dinsdag is het mogelijk om op afspraak een 1-op-1 gesprek aan te gaan in de Hoornse villa.

Foto: NH Nieuws

"Het team ziet er enorm naar uit om de bezoekers weer, op gepaste afstand, te kunnen verwelkomen", vertelt coördinator Wiek Luza. "Dat de ondersteuning die wij hen bieden enorm wordt gemist, blijkt uit de enquête die wij onlangs aan al onze bezoekers stuurden."

Inloophuis Pisa moest door de coronacrisis haar deuren volledig sluiten, maar kwam met alternatieven om mensen met kanker en hun naasten toch van dienst te zijn. Zo werd er een belteam opgericht en het plan voor een digitale pluktuin werd opgevat.

"Uit de enquête bleek duidelijk dat de digitale alternatieven enorm op prijs worden gesteld", zegt Luza. "Maar dat er toch een grote behoefte is aan dat persoonlijke, menselijke contact waar Pisa voor staat."

Activiteiten

Naast de gesprekken die vanaf dinsdag worden opgestart kan Pisa voorzichtig beginnen met activiteiten en groepslessen, uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM. Omdat hier voor een goede planning nodig is verwijst Pisa naar haar website, waar je op de hoogte wordt gehouden van het nieuws rondom het inloophuis en haar activiteiten.

Activiteiten zoals een massage, lotgenotenbijeenkomsten, creatief atelier, wandelactiviteiten, yoga en Kindertijd gaan vanaf 2 juni weer, al dan niet beperkt, van start. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook