Ga naar Content

Documentaire 'Tenminste houdbaar tot': Superrr in Purmerend moet de deuren sluiten

PURMEREND - De Superrr in Purmerend is niet zomaar een buurtsupermarkt. Het is een ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk, waar mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben terechtkunnen om te reïntegreren. De supermarkt is inmiddels gesloten. In deze documentaire zien we hoe de medewerkers en begeleider Rosa daarmee omgaan.

Studentenwerk

NH Nieuws zendt de komende twee weken dagelijks een documentaire uit gemaakt door studenten van de minor Video en TV (Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie) in opdracht van de zender. Met deze samenwerking ontdekt NH Nieuws talent en krijgen de jonge documentairemakers een kans hun werk te tonen aan een groot publiek.

Tenminste houdbaar tot - NH Nieuws

"In een andere supermarkt kan ik niet werken. Hier is het rustig, het is klein, en we hebben Rosa om ons te helpen", vertelt Jeroen. Hij staat een paar keer per week achter de kassa. Jeroen heeft tot zijn twintigste gewerkt en daarna eigenlijk alleen maar vrijwilligerswerk gedaan. "Ze zeggen wel dat we ook bij een andere supermarkt kunnen werken, maar dat kan helemaal niet." 

Afstand tot arbeidsmarkt

In de Superrr werken alleen maar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan mentaal zijn, maar ook fysiek. Rosa is hun begeleider. Naast haar werk zet ze zich met volle kracht in voor de supermarkt.

Deze documentaire is gemaakt door Berber van der Sloot, Inge Hetem, Leonie Muller en Mo van Hagen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook