Ga naar Content

Onrustige nacht: zes auto's gaan in vlammen op

NOORD-HOLLAND - De brandweer in Noord-Holland had het er druk mee vannacht: in verschillende steden werden ze opgeroepen voor het blussen van autobranden. 

Beeld Persbureau NieuwsFoto - Foto: Beeld Persbureau NieuwsFoto

Om 01:19 uur kreeg de brandweer van Alkmaar een melding van een autobrand in de Koningin Sophiastraat. Enkele minuten later volgde een tweede autobrand in de Fabritiusstraat ter hoogte van de Van Ostadelaan. In beide gevallen hebben getuigen een scooter weg horen rijden. De politie houdt rekening met brandstichting. 

Purmerend en Zandvoort

Om 02:28 uur was het raak in Purmerend. Daar stond op de Grotenhuysweg ter hoogte van het Zuivelpad een auto in brand. Om 02:37 uur moest de brandweer van Zandvoort uitrukken voor een autobrand aan de Keesomstraat.

Amsterdam

Rond 04.30 uur was het de beurt aan de brandweer in Amsterdam. Daar stond in de Viermasterstraat in Amsterdam-Noord een Audi A5 in lichterlaaie.

De politie heeft inmiddels een getuigenoproep gedaan.

Hilversum

Eerder op de avond was het ook raak in Hilversum: daar ging rond 22.45 uur een auto in vlammen op. De auto stond geparkeerd voor een garagebedrijf. De politie vond na afloop een flesje met een brandbare vloeistof naast de auto. De auto is meegenomen voor onderzoek. 

De auto is niet de eerste auto in Hilversum die deze maand door brand wordt verwoest. De afgelopen tijd moesten meerdere auto's het ontgelden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook