Amsterdam

NL
V

Zonaanbidders weggestuurd in Amsterdamse parken, maatregelen in Vondelpark

21 mei 2020, 15.28 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Handhavers hebben honderden zonaanbidders vanmiddag weggestuurd bij park Somerlust en het Marineterrein in Amsterdam. Op die plekken was het te druk. Ook in het Vondelpark zijn maatregelen getroffen: daar mogen bezoekers alleen het park in, zodra er iemand uit gaat.

AT5

Rond 15.00 uur grepen handhavers samen met de politie op het veld aan de Amstel in. De uren daarvoor hadden honderden zonaanbidders zich op handdoeken en kleedjes op het grasveld verzameld. Ook bij het Marineterrein is iedereen verzocht om te vertrekken.

In het Vondelpark is het ook erg druk. De gemeente heeft daarom besloten om het aantal bezoekers in het park te doseren. Dit betekent dat alleen de twee hoofdingangen open zijn en er alleen iemand het park in mag zodra er iemand uitgaat.

Ook bij de Bogortuin op het KNSM-eiland is het erg druk, maar zover bekend is daar nog niet ingegrepen. De gemeente roept via Twitter op om drukte te vermijden en afstand te houden. Op een kaart van de gemeente is te zien welke plekken rustiger zijn.

Stranden

Op kustplekken langs de provincie is het ook flink druk. Daarom hebben de Veiligheidsregio en de politie samen opgeroepen om niet meer naar het strand te komen. Meerdere wegen naar strandopgangen zijn ook afgezet.