Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Drukte op stranden wordt beheersbaar, eerste zonaanbidders richting huis

21 mei 2020, 12.07 uur · Aangepast 21 mei 2020, 17.29 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND - Waar gisteren nog werd gewaarschuwd thuis te blijven, besloot een grote groep mensen vandaag toch richting het strand te gaan. Volgens de ANWB was het dan ook flink druk op de wegen richting de kust. Inmiddels lijkt de drukte 'beheersbaar' en gaan de eerste zonaanbidders alweer huiswaarts.

NieuwsFoto.nl

Veiligheidsregio Kennemerland liet vanmiddag  aan NH Nieuws weten dat verschillende toegangswegen werden afgesloten en gaf het dringende advies om niet naar de kust te komen. Inmiddels laat een woordvoerder weten dat de drukte iets afneemt. 

Ook in Wijk aan Zee was het vandaag flink druk.  "Het strand van Wijk aan Zee is vol", liet de gemeente Beverwijk bijvoorbeeld weten. Op dat moment stond er zo'n 40 minuten lange file richting Wijk aan Zee. De gemeente riep op niet meer naar het strand te komen en sloot de Zeestraat af. Ook de stranden van Bloemendaal, Castricum, Heemskerk, IJmuiden en Zandvoort liepen snel vol. 

Tekst loopt door onder tweet

Deceptie 

De politie van IJmuiden laat in een Facebookbericht weten verbaasd te zijn over de drukte. "Wat een ontspannen dag had moeten worden liep uit op een nodeloze auto of fietsrit", valt er te lezen. De politie spreekte dan ook van een deceptie. 

Wat een heerlijke dag... en wat een deceptie... Warm zonnig weer, in combinatie met de Noodverordening levert dit beeld...

Posted by Politie IJmond on Thursday, May 21, 2020

Extra treinen naar Zandvoort

In de NS-reisplanner was te zien dat extra treinen werden ingezet richting Zandvoort aan Zee. Dit was volgens een woordvoerder echter niet door de drukte, 'maar juist om te voorkomen dat reizigers en medewerkers  in vervelende situaties terecht komen'.

"Het is prachtig weer en we hebben vorige keer gezien dat mensen toch met de trein gaan, door extra treinen in te zetten willen we voorkomen dat een trein niet kan wegrijden", vertelde de woordvoerder. Hiermee doelde ze op de trein die twee weken geleden stil kwam te staan in Weesp

Lange rijen voor boot naar Texel 

Voor de boot naar Texel stonden vanmorgen lange rijen met auto's en campers. De veerdienst TESO heeft een extra boot ingezet om de stroom van toeristen aan te kunnen. 

Wethouder Velsen: 'Kom naar IJmuiden'

In de IJmond leken de belangen te enkele dagen geleden te botsen. De Velsense wethouder Jeroen Verwoort riep zonaanbidders juist op om naar het strand van IJmuiden te komen. Het strand is volgens hem groot genoeg om de anderhalve meter te respecteren, iets wat volgens de wethouder op het strand van Zandvoort veel moeilijker zou zijn. 

Zijn 'lokroep' viel niet in goede aarde bij de Reddingsbrigade, die door de Veiligheidsregio is verzocht de drukte op de stranden in de regio te monitoren. Vanuit economisch oogpunt begrijpt woordvoerder Kees Buis de oproep, maar 'niemand zit te wachten op een afsluiting van het strand, en niemand zit te wachten op een tweede covid-uitbraak."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!