Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Provincie treedt op tegen asfaltlaag op Circuit Zandvoort

19 mei 2020, 08.40 uur · Aangepast 19 mei 2020, 09.36 uur · Door Redactie

ZANDVOORT - De provincie Noord-Holland gaat optreden tegen Circuit Zandvoort dat tegen de afspraken in een asfaltlaag heeft laten leggen op de plek waar een tijdelijke tribune moet komen. Het leefgebied van beschermde diersoorten is daardoor volgens natuurbeschermers beschadigd.

Chris Schotanus

Het Circuit heeft toestemming van de provincie voor de Formule 1 tijdelijke tribunes te bouwen. Deze zouden telkens na het raceweekend weer worden verwijderd. Nu is gebleken dat op de plek van een tijdelijke tribune een asfaltlaag is neergelegd. Het circuit heeft ontheffing om tijdelijk het leefgebied van de bedreigde diersoorten te verstoren. Een asfaltlaag is volgens natuurbeschermers echter een definitieve beschadiging van het duin.

De Partij voor de Dieren heeft de provincie gevraagd op te treden. "Door het storten van asfaltbrokken wordt het straks geen leefgebied, maar een gifgebied", zegt de partij. De fractie in de Provinciale Staten verwacht dat de provincie het circuit dwingt om de schade aan de natuur te herstellen. De partij wil dat de provincie het Circuit Zandvoort dwingt het asfalt zo snel mogelijk weg te halen.

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem