Haarlemmermeer

Aalsmeerse campers in trek voor vakantie in eigen land: "Je kan gaan en staan waar je wil"

21 mei 2020, 07.30 uur · Aangepast 21 mei 2020, 08.11 uur
Door Jasper Leegwater · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

AALSMEER - Het Aalsmeerse verhuurbedrijf Camperhuren.nl verwacht dat veel mensen deze zomer in eigen land op pad gaan. Het is volgens verhuurder Ernst uitkomst, vanwege de coronacrisis. "Het voordeel van de camper blijft natuurlijk dat je zelfvoorzienend bent. Je hebt geen toiletgebouw nodig op de camping, je kan gaan en staan waar je wil."

Ernst merkt dat de vraag naar het huren van een camper aantrekt nu reizen in eigen land weer mag. "Veel mensen annuleerden in het begin. Die tijd ligt achter ons. Sinds een week of twee beginnen de aanvragen voor de zomer goed te lopen. Mensen zien in dat er ook in Nederland heel veel te doen is."

De campers worden eerst grondig schoongemaakt voordat ze worden verhuurd. De medewerkers geven huurders nu ook buiten uitleg in plaats van in de camper, om besmetting te voorkomen. "Daarnaast hebben we ook een instructiefilm voor de mensen die ze 10 dagen voor vertrek krijgen en een app die ze kunnen downloaden waar ze informatie kunnen vinden."

Met de camper in eigen land - NH Nieuws

"Drenthe veilig onveilig veilig maken"

Theo en zijn vrouw komen een camper ophalen om daarna hun avontuur te starten. Van hun originele reisplannen is weinig over: ze zouden per camper naar Frankrijk gaan voor de bruiloft van hun zoon. Nu dat feest niet doorgaat kiezen de Aalsmeerders voor een drieweekse vakantie in eigen land. "We gaan Drenthe veilig onveilig veilig maken."

Quote

"Als zij de goede zin heeft, komt het wel goed"

Theo heeft zin in de vakantie met zijn vrouw

In de noordelijke provincies van ons land is het toegestaan om te kamperen, mits je zelfvoorzienend bent. Dan is een 'vakantiehuis op wielen' met een eigen keuken, bed en toilet natuurlijk ideaal.

Hart gaat open

Jarenlang reisde het stel met hun eigen camper maar die hebben ze vaarwel gezegd met de aanschaf van een vakantiehuis in Lapland. Nu ze ook niet terug kunnen vallen op hun Scandinavische stekje door de corona-uitbraak, pakken ze maar wat graag de camper. "Ons hartje ging weer een beetje open."

Of de Aalsmeerders de drie weken in een camper straks goed bevallen is nog een beetje de vraag. Theo antwoordt op die vraag gevat: "Als zij de goede zin heeft, komt het wel goed."

✈️ Op vakantie in eigen provincie

Dit jaar ziet de zomervakantie er door de coronacrisis anders uit dan normaal. Noord-Hollanders zitten uiteraard niet stil en komen met creatieve alternatieven. Lees hier hun verhalen. 

Whatsapp