Ga naar Content

Wognumse fanfare Ons Genoegen maakt thuis eigen versie van 17 miljoen mensen

WOGNUM - Leden van de Wognumse fanfare- en drumbandvereniging Ons Genoegen hebben thuis ieder een eigen versie ingespeeld van het nummer 17 miljoen mensen. Door het coronavirus kunnen zij niet bij elkaar komen en volgens dirigent Marije Koopmans werd het te stil rondom de vereniging. Op deze manier konden zij toch met elkaar spelen.

Foto: Ons Genoegen

Net als vele andere artiesten, muzikanten en zangers kunnen de leden van Ons Genoegen niet optreden voor grote groepen mensen. Zelfs bij elkaar komen om te repeteren of samen muziek te spelen is moeilijk, zeker als ze anderhalve meter afstand moeten houden.

Dirigent Marije Koopmans kwam daarom met het idee om alle leden van de fanfare toch samen te laten spelen en thuis een video op te laten nemen, waarbij ze hetzelfde nummer spelen. Er werd gekozen voor 17 miljoen mensen van Davina Michelle, een nieuwe versie van de hit 15 miljoen mensen uit 1996, gemaakt door Fluitsma & Van Tijn.

Volgens Marije geeft dit nummer de huidige situatie goed weer en ze bedenkt haar plan verder uit. Het muziekstuk heeft ze zelf al in haar hoofd zitten, en na een belletje met de uitgever is het rond. Ons Genoegen kan zo beginnen aan haar eerste selfie-video.

Audiofile thuisgestuurd

Via de mail kregen de leden van Ons Genoegen een audiofile toegestuurd, met daarin een zogenoemde 'clicktrack'. Met deze clicktrack konden de muzikanten de maat van de muziek aanhouden, om zo het ritme van alle instrumenten gelijk te houden.

Ieder lid nam zijn eigen video op en stuurde dat weer terug naar de fanfare, met daarbij soms ook foto's van Wognum in coronatijd. Wognummer Maurice Louter, ook actief als audio-visual expert van Ons Genoegen, kreeg daarna de lastige taak om er één geheel van te maken.

Het eindresultaat van 17 miljoen mensen door Ons Genoegen kun je hier bekijken:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook