Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Terugkijken: Greenpeace bezet landingsbaan op Schiphol

14 mei 2020, 07.00 uur · Aangepast 14 mei 2020, 09.49 uur · Door Redactie

SCHIPHOL - Actievoerders van Greenpeace zijn begonnen met bezettingsactie van de Aalsmeerbaan op Schiphol. De milieuorganisatie protesteert tegen de miljarden euro's aan steun die de luchtvaartsector krijgt om de coronacrisis door te komen. Volgens Greenpeace is dat onterecht en de organisatie vindt dat een klimaatplan ontbreekt. NH Nieuws was live bij de actie.

Foto: NH Nieuws

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De actievoerders gebruiken een meegebracht bruggetje om de sloot over te steken die de openbare weg van het beveiligde gebied van Schiphol scheidt. Er zijn fietsen om zo snel mogelijk bij de landingsbaan te komen die momenteel in gebruik is om KLM-vliegtuigen te parkeren.

Kijk hier de actie terug: 

'Geen poen zonder groen'

Greenpeace wil dat het kabinet milieuvoorwaarden stelt aan KLM in ruil voor de miljardenlening om de crisis door te komen. Bij het bekendmaken van de twee tot vier miljard euro steun aan KLM liet minister Cora van Nieuwenhuizen al weten dat er van KLM verwacht wordt om de hinder en CO2-uitstoot terug te brengen. Voor Greenpeace lijken deze voorwaarden niet ver genoeg te gaan.

De actievoerders hebben een spandoek naar de landingsbaan meegenomen met daarop de boodschap: 'Geen poen zonder groen'.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!