Ga naar Content

Voor tweede keer op rij is Texel Halve Marathon afgelast, nu door coronacrisis

TEXEL - De Texel Halve Marathon die gepland stond voor zondag 27 september is afgelast. De overheidsmaatregelen om 1,5 meter afstand te bewaren en drukke plaatsen te mijden, laten het niet toe om het evenement door te laten gaan.

Foto: Texelse Courant / Hanneke Roeper

Dat heeft de organisatie van het evenement gisteravond besloten, zo meldt onze mediapartner Texelse Courant.

De marathon start traditiegetrouw vanaf de veerboot die dan aan wal ligt bij 't Horntje in Texel. Hierbij staan de lopers altijd dicht op elkaar op de boot voordat ze van start gaan. Ook langs de route staan altijd veel mensen en bij de finish op de Groeneplaats is het eveneens altijd een drukte van belang als iedereen over de streep komt.

Weer afgelast

Dit betekent overigens wel dat de halve marathon, die sinds 2007 wordt gehouden, voor de tweede keer op rij wordt afgelast. Vorig jaar werd het evenement een paar uur voor de start afgelast, omdat de weersomstandigheden te slecht waren om het te laten doorgaan.

De deelnemers van 2019 werden automatisch geplaatst voor 2020. Er vindt nu restitutie van het inschrijfgeld plaats. De organisatie gaat zich toeleggen op de voorbereidingen voor de vijftiende Texel Halve Marathon die eind september 2021 gepland staat.

Begrip

Burgemeester Michiel Uitdehaag, verantwoordelijk voor de openbare veiligheid, zei begrip te hebben voor het afgelasten van de Texel Halve Marathon. Hij sprak de hoop uit dat alle deelnemers er in 2021 weer bij kunnen zijn. Hij zei dan ook wel het startschot te willen lossen.

Lees ook

Corona in de Noordkop & Texel
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de Noordkop en Texel en krijg updates in je tijdlijn