Ga naar Content

Volop aanmeldingen voor beloftenteam Telstar

VELSEN-ZUID - Er komen meer dan genoeg aanmeldingen binnen voor het nieuwe beloftenteam van Telstar. "Ik denk dat we wel tien elftallen zouden kunnen maken van alles wat aangedragen wordt via onze oproep", vertelt trainer Joeri Volkers in gesprek met NH Sport. 

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Het is een veelvoud van het aantal spelers waar Telstar naar op zoek is, erkent Volkers. "We kunnen daardoor wel dingen goed tegen elkaar afwegen. Dat is noodzakelijk in deze tijd van corona waarin men minder mogelijkheden heeft om wedstrijden te spelen of intensief te trainen."

Volkers was afgelopen seizoen hoofd scouting bij de jeugdopleiding van Almere City. "Ik merkte wel dat in de corona-periode enorm veel aangedragen werd van alle kanten. Er is namelijk weinig ruimte voor stages. Het aanbod van spelers werd alleen maar groter naarmate bekend werd gemaakt dat Telstar met een beloftenteam ging spelen en ik de trainer daarvan werd."

Hoofddoel

Het hoofddoel van het nieuwe beloftenteam is het opleiden van spelers die doorstromen naar het eerste. "Daar is alles ondergeschikt aan. We willen graag talentvolle jongens die bij Ajax, Feyenoord, PSV of andere clubs geen kans hebben gehad, een springplank bieden naar het eerste. Wij profiteren daar op korte termijn van, terwijl die jongens waarschijnlijk op langere termijn een carrière kunnen opbouwen."

"Wij profiteren daar op korte termijn van, terwijl die jongens op langere termijn een carrière kunnen opbouwen"

Trainer telstar o-21 joeri volkers

Selectie

Telstar is op dit moment bezig om de aanmeldingen in kaart te brengen. "We proberen ze af te toppen. Er komen namen van spelers, lijsten en makelaars binnen. We proberen aan de hand van die informatie, ingezonden beelden en voetbal CV's een zo duidelijk mogelijk beeld van spelers te vormen. Dat kan er toe gaan leiden dat we in een aangepaste vorm een stage doen. Maar niet op de manier die voor ogen hadden met duels en onderlinge partijtjes."

Volgens Volkers helpt het dat hij voorheen bij Almere City heeft gewerkt. "Ik heb de afgelopen jaren eenhoop contacten opgedaan met spelers, makelaars en begeleiders. Zij zoeken mij nu ook weer op, omdat ik naar Telstar ga." De samenstelling van het team is al begonnen. "We hebben morgen overleg op de club om te kijken wat er binnen is gekomen en hoe we dat gaan beoordelen. Op dit moment praten we met spelers waarvan we denken dat ze de potentie hebben om mogelijk het eerste te halen."

"We praten met spelers waarvan we denken dat ze de potentie hebben om het eerste te halen"

Trainer beloftenteam telstar joeri volkers

Competitie-opzet

De KNVB heeft besloten dat er vier divisies komen in de nieuwe onder 21-competitie. "Die worden gerangschikt op de prestaties van de jeugdopleiding. Voor Telstar is dat lastig, omdat we geen eigen jeugdopleiding hebben. Wij verwachten dat we in de derde divisie worden ingedeeld met betaalvoetbalorganisaties met andere eerstedivisieclubs", besloot Volkers. 

Lees ook