Ga naar Content
Alkmaar

Alkmaarse binnenstad 'bespoten' met 41 coronawaarschuwingen

7 mei 2020, 18.50 uur · Aangepast 8 mei 2020, 13.19 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

ALKMAAR - Er zijn vandaag door de hele Alkmaarse binnenstad boodschappen op de grond gespoten om mensen te herinneren aan de coronamaatregelen. Er staat: houd 1,5 meter afstand en zo groot is de diameter van de cirkel dan ook. 

"Het is soms best druk in de winkelstraat hier, dus ik denk dat het een goede reminder is", zegt een dame die in Alkmaar aan het winkelen is tegen NH Nieuws. "Je vergeet het toch gauw", zegt iemand anders. 

De stoepboodschappen maken deel uit van een plan van de gemeente om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. Er zijn in totaal 41 cirkels op de stenen gespoten, met het wapen van Alkmaar in het midden. 

Je vindt de cirkels onder meer in de Langestraat, Laat, Ritsevoort, De Mient, Fnidsen, Canadaplein en de Magdalenenstraat. Het is de eerste gemeente in Noord-Holland waar zulke fysieke maatregels zijn genomen.

NH Nieuws was erbij toen schilder Niels Busink de Langestraat bespoot. Bekijk hier de reportage. Tekst loopt door onder de video. 

Coronacirkels in Alkmaarse binnenstad - NH Nieuws

De verf blijft niet voor altijd zitten op de Alkmaarse klinkertjes. "De cirkels zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar stoepkrijt", laat de gemeente weten aan NH Nieuws. Ze blijven zo'n vier weken zitten. 

Bankjes weg

Een andere Alkmaarse maatregel in de stad is dat er op drukke plekken in het centrum tientallen bankjes zijn verwijderd. Er komen mogelijk nog meer maatregelen vanuit de gemeente, maar welke dit zijn is nog niet bekend. 

Van weggehaalde banken is trouwens een deel teruggeplaatst, bleek vandaag. Een medewerker had per ongeluk de verkeerde verwijderd, aldus de gemeente tegen NH Nieuws.

Alkmaarders reageerde gemengd op het weghalen ervan. "Ik heb last van mijn knie, dus wil wel graag ergens kunnen zitten." Bekijk hieronder nog meer reacties! 

Alkmaarders over weggehaalde bankjes in de binnenstad - NH Nieuws

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!