Ga naar Content

'Coronakwartje' moet Hilversumse horeca steunen tijdens coronacrisis

HILVERSUM - Hilversumse horecazaken die straks de deuren weer mogen openen, zouden elk hapje of drankje een kwartje of dubbeltje duurder moeten maken om lokale collega's die de deuren niet nog dicht moeten blijven te steunen. Dat stelt de Hilversumse VVD-fractie, die een balletje opwerpt voor het steunfonds.

Foto: Adobe Stock

Het zogeheten 'coronakwartje' moet per bestelling geld opleveren dat wordt gestort in een fonds waarmee noodlijdende ondernemers in coronatijden moeten worden gesteund. 

Hilversum heeft al een 'stadsfonds'. Samen met Centrum Hilversum en onder meer Koninklijke Horeca Nederland wil de VVD kijken hoe dat fonds kan worden ingezet om ondernemers te steunen. Dat kan met geld, maar ook bijvoorbeeld door te kijken of bepaalde rentekosten of huurbedragen omlaag kunnen. 

Anderhalvemeter-taskforce

De Hilversumse VVD-fractie komt ook met het voorstel om een 'anderhalvemeter-taskforce' op te zetten. Deze taskforce moet oplossingen gaan vinden om ondanks de coronamaatregelen toch te kunnen recreëren, sporten en uitgaan. 

Zo denkt de VVD zelf bijvoorbeeld aan tijdelijk grotere terrassen en het plaatsen van tenten. Ook wordt er gedacht aan looproutes en mobiele bars. De taskforce zou zulke ideeën verder moeten uitwerken. 

De voorstellen van de VVD worden vanavond voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Lees ook