Ga naar Content

'Hilversum moet regels aanpassen om lokale horeca te redden'

HILVERSUM - Hilversum moet soepeler omgaan met regels of regels zelfs aanpassen om straks de Hilversumse horeca te redden. Dat stelt de lokale CDA-fractie, die een oproep doet aan burgemeester en wethouders. 

Foto: Adobe Stock

De horeca heeft nu al zwaar de lijden onder de coronacrisis, maar dat zal niet anders zijn als straks de kroegen en restaurants voorzichting weer open mogen. De meeste horecazaken volgens het CDA te klein om met inachtneming van de anderhalvemeter-regel - en dus minder tafels - winst te maken. 

Om horecazaken letterlijk en figuurlijk meer ruimte te geven zouden cafés en restaurants wat het CDA betreft hun terras moeten kunnen uitbreiden. Zo zouden ze meer meer tafels kunnen plaatsen en meer gasten kunnen ontvangen.

"Niet alleen levert het mogelijkheden op voor ondernemers, ook het centrum zal er van opbloeien doordat het voller lijkt. In Hilversum zijn er wat dat betreft volop mogelijkheden op de verschillende pleinen in het centrum, zoals op de Markt, De Kerkbrink en het Keiplein. Maar ook de Groest heeft deze mogelijkheden", aldus het CDA. 

Daarnaast doet het CDA de oproep aan burgemeester en wethouders om voorlopig geen nieuwe horecazaken toe te staan in het Hilversumse centrum. Daarmee zou de toch al groeiende concurrentie binnen de perken kunnen worden gehouden. 

Toch evenementen

Tot slot oppert het CDA om met andere plannen te komen om de horeca toch te steunen nu evenementen tot september niet doorgaan. De partij verwijst naar Groningen, waar een wedstrijd werd uitgeschreven voor het beste idee voor het anderhalvemeter-toerisme.

"Daar won het horeca-idee ‘BinnensteBuiten’, waarbij eenrichtingswandelingen door steden en dorpen worden ontwikkeld, waarbij je langs horeca, winkels en bezienswaardigheden komt. Horeca-ondernemers verzinnen daarbij drankjes en gerechten die elders in de openbare ruimte worden genuttigd. Hoe leuk zou dit zijn voor de zomeravonden, zeker nu vele Hilversummers met de rest van Nederland deze zomer waarschijnlijk in eigen land vakantie vieren?"

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651