Ga naar Content

Terugkijken: Hilversum viert de bevrijding met onthulling monument

HILVERSUM - Hilversum viert vandaag de bevrijding. Dat gebeurde vanochtend met het onthullen van een monument, een Polar Bear, op de stoep voor theater Gooiland. De plek waar 75 jaar geleden de bevrijders feestelijk werden onthaald. 

Foto:

Het metershoge ijsbeerstandbeeld dat is onthuld staat symbool voor de Polar Bears, de Engelse legertroepen die Hilversum bevrijdden. Het beeld werd onthuld door burgemeester Pieter Broertjes en historicus en initiatiefnemer Pieter Hoogenraad. 

In een uur durende uitzending van NH Nieuws wordt live stilgestaan bij de onthulling van het monument en de bevrijding van Hilversum. Aan het woord komen onder meer ooggetuigen van de bewuste bevrijdingsdag in de lente van 1945. 

Hilversum heeft een nieuw vrijheidsmonument: de Polar Bear - NH Nieuws

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

In de weken tot de bevrijding besteedt NH Nieuws geregeld aandacht aan 75 jaar vrijheid. Deze verhalen zijn mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Vfonds.