Ga naar Content

De Koning op zijn plek bij VVV-Venlo: "Ik ben blij dat ik mag blijven in deze fase"

BROEK OP LANGEDIJK - Hans de Koning heeft het naar zin bij VVV-Venlo en is daarom erg blij met zijn contractverlenging tot 2021. "Er is nog veel te doen. Het is jammer dat we de competitie niet hebben kunnen afmaken", vertelt de 60-jarige inwoner van Broek op Langedijk in gesprek met NH Sport. 

Foto: Pro Shots / Joep Leenen

Een andere belangrijke reden om zijn contract te verlengen, was de sfeer. "Vooral met de staf en de mensen op de werkvloer. Dat geeft een goed gevoel. We willen de selectie ook weer op peil krijgen. Dat is het belangrijkste."

"Ik ben blij dat ik mag blijven in deze fase", vervolgt De Koning. "Er zijn korte, aflopende contracten die op dit moment niet worden verlengd bij clubs. Ik denk dat we dit met elkaar hebben verdiend door de resultaten, daar wordt vaak naar gekeken. Het belangrijkste is dat men vindt dat ik bij de club pas. Dat gevoel is wederzijds, dan is het niet zo moeilijk. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

#HansDeKoningsdag

De club maakte de contractverlenging van De Koning maandag op ludieke wijze bekend. Koningsdag werd omgedoopt tot #HansDeKoningsdag. "Ik heb heel veel positieve reacties gekregen. Mensen vonden het ludiek, goed bedacht en op het juiste moment naar buiten gebracht. Een beetje humor moet in deze kunnen. Ik denk dat de mensen van de commercie het goed hebben aangepakt, dat is een compliment waard."

"Daar gaan we morgen een ei over leggen"

Voetbaltrainer hans de koning

Hervatting training

Sportclubs mogen binnenkort stapsgewijs weer gaan trainen. "We hebben morgen in een klein groepje een vergadering mensen uit de medische en technische staf. We gaan kijken hoe we het gaan invullen om in kleine groepjes te trainen. Ik heb begrepen dat we met z'n drieën aan de gang mochten. Misschien zelfs vijf."

"Dat is afhankelijk wat het RIVM vrijgeeft. We gaan vanuit daar kijken hoe we het beste met de protocollen kunnen omgaan. Aangekleed komen trainen, het stadion verlaten als je klaar bent en thuis douchen. Het is best wel een klus hoe je gaat trainen naar september en oktober toe. Daar gaan we morgen een ei over leggen."

Maatregelen in acht nemen

De Koning heeft er weer zin in om te gaan trainen. "Je moet wel realiseren dat je alles in acht moet nemen om elkaar niet te besmetten. Zeker spelers onderling niet. Het is raar dat landen zoals Duitsland gaan beginnen met voetballen zonder publiek. Het is lastig wat met je spelers doet. 'Zullen die elke wedstrijd getest worden? Als er iemand besmet raakt, gaat dan de hele spelersgroep en staf in quarantaine?", vraagt de voetbaltrainer zich hardop af. 

"Men gaat daar wel voorbij aan de gezondheid van spelers en mensen die daaromheen zitten. In Nederland weten we waar we aan toe zijn. Wij zijn blij dat we straks weer wat mogen doen. De jongens verlangen er ook naar om iets met de bal te gaan doen."

"Er was zoveel onduidelijkheid over"

Voetbaltrainer hans de koning

Duidelijkheid

De KNVB besliste vrijdag om de eredivisie en eerste divisie te beëndigen. De Koning is blij met de duidelijkheid. "Ik vind dat het goed is dat ze daar een standpunt over hebben ingenomen. Zeker voor de spelers, maar ook naar de toekomst toe. Iedereen weet waar die mee bezig kan zijn. Er was zoveel onduidelijkheid over. We zijn er wel tevreden mee."

Bij de aanstelling van de voetbaltrainer stond VVV-Venlo op de zeventiende plek. Hij is blij dat de Limburgers volgend seizoen weer in de eredivisie spelen.

Lees ook