Ga naar Content

Rust in het Aagtendorp en een enkel kleedje met 'vergeten speelgoed' in Santpoort-Zuid

BEVERWIJK - Het Beverwijkse Aagtendorp is een wijk waar ze van feesten weten, vooral als oranje er aan te pas komt. Als het Nederlands elftal succes heeft, komen ze naar buiten en zo ook op Koningsdag.  

Foto: Dennis Mantz/NH Nieuws

Maar vandaag geen vrijmarkt, kinderspelen of borrel. Zo was het bedoeld en zo is het ook uitgepakt. "Er is niks te zien, helemaal niks", zegt Ans van den Elzen, normaal één van de gangmakers van de festiviteiten. "Er zitten wel wat mensen voor hun huis zo hier en daar, maar er is niks te beleven. Hoe jammer dat ook is; het is een goede zaak. We moeten binnen blijven om van dit gedoe af te zijn." Woningsdag deed in het Aagtendorp dus zijn naam eer aan. 

Geen Wilhelmus

Ook het Wilhelmus werd vanmorgen niet meegezongen. "Nee, jammer, dat is niet gebeurd. Ach, laten we alles maar zo snel mogelijk vergeten", verzucht Ans. "Maar dat zal moeilijk zijn. Heel 2020 gaat denk ik moeilijk uit ons hoofd en dan vooral vandaag." 

Foto: Dennis Mantz/NH Nieuws

Lees ook

Op sommige plekken rolden kinderen schoorvoetend een kleedje uit. Eveline verkoopt in Santpoort-Zuid wat 'vergeten speelgoed.' Boekjes, petjes, tasjes en als blikvanger een witte knuffelhond voor 5 euro.  Het ziet er zo onschuldig uit dat zelfs een ambitieuze politeagent eerder zou smelten dan dat hij zijn bonnenboekje zou trekken.  "Dit is wel een heel gekke Koningsdag. Normaal gesproken ga ik heel vroeg uit bed, maar vandaag niet. We maken er maar het beste van", lacht Eveline. 

Foto: Dennis Mantz/NH Nieuws

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn