Ga naar Content

Fotograaf brengt 'buiten naar binnen' bij verpleeghuizen

MEDEMBLIK - Fotograaf Robert Gieling loopt zelf dagelijks met veel plezier door Medemblik, maar beseft ook dat veel ouderen hun geliefde omgeving in deze tijd niet kunnen bewonderen. Daarom overhandigde hij een deel van zijn fotoarchief aan verschillende verpleeghuizen.

Robert Gieling overhandigt foto's aan verpleeghuis - Foto: Foto: Robert Gieling

Robert Gieling werd geïnspireerd toen een andere fotograaf hem vroeg foto's aan te leveren voor een collage die in een verpleeghuis kwam te hangen. "Ik heb zoveel foto's van Medemblik en omgeving, ik dacht: ik kan zelf wel een mooie serie samenstellen." Gieling maakte een diashow van tweehonderd foto's. Daar gaat even werk in zitten, maar dat heeft hij er graag voor over.  "Ik hoor via kennissen die in de zorg werken de verhalen over mensen die de hele dag geïsoleerd in hun kamer zitten. Ik heb er misschien vijf uurtjes werk aan, maar voor hen geeft het weer kleur aan de dag." 

"Voor mij is het vijf uur werk, voor hen geeft het kleur aan de dag"

Fotograaf Robert Gieling

Zoals Gieling werd geïnspireerd door een collega, zo hoopt hij dat ook door te kunnen geven aan andere fotografen. "Als je in deze tijd iets moois voor een ander kan doen dan moet je dat gewoon doen." Hij roept andere fotografen dan ook op hun foto's te delen: "Er zijn vast meer fotografen die dit ook in hun eigen stad doen. Maak een mooie serie en breng dit naar een verpleeghuis in de buurt."

Haven Medemblik - Foto: Foto: Robert Gieling

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook