Ga naar Content

Telstar-spelers Berenstein en Groot hebben begrip voor besluit kabinet

VELSEN-ZUID - Het seizoen in het betaald voetbal zit erop. Dinsdagavond liet Minister-president Mark Rutte weten dat er in Nederland geen evenementen plaats zullen vinden tot 1 september vanwege het coronavirus. NH Sport sprak met Telstar-spelers Anthony Berenstein en Kick Groot over de nieuwe maatregelen.

Berenstein en Groot: "Veiligheid staat voorop" - NH Nieuws

"Mixed feelings", begint Berenstein over de persconferentie van Rutte. "Ik ben geblesseerd aan mijn knie, dus ik heb nu genoeg tijd om rustig en zo goed mogelijk te herstellen. Maar ik mis het spelletje wel natuurlijk."

"Ik schrok wel even", vertelt Groot, die eveneens een knieblessure heeft. "Het is een behoorlijke tijd tot 1 september. Maar ik denk dat het de juiste beslissing is. Ik denk dat veiligheid voorop moet staan. Het is niet te verantwoorden als wij zouden voetballen en iedereen blijft binnen en je mag bijvoorbeeld niet naar de bioscoop. Wij moeten dit offer brengen."

"Ik heb er begrip voor, want het gaat om de mens en niet om het beroep"

Telstar-speler anthony berenstein

Berenstein is het eens met zijn ploeggenoot: "Het gaat om de gezondheid van iedereen. Niet alleen van de voetballers. Ik heb er begrip voor, want het gaat om de mens en niet om het beroep. Het is geen fijn virus."

Loonoffer

Er wordt gesproken over het inleveren van salaris voor voetballers om de clubs financieel te ondersteunen. Bij Telstar weten ze daar nog weinig van. "Ik heb er niks over gehoord", zegt Berenstein. "Als spelersgroep hebben we een hart voor Telstar, dus ik denk dat we wel willen helpen. Net zo als Telstar ons wil helpen."

"Als ik de club daarmee kan redden, dan zal het moeten denk ik", vindt Groot. "Er zijn nu geen wedstrijden en geen inkomsten. Deze club heeft het al niet zo breed, dus als het moet dan moet het."

Trainer Andries Jonker is trots op deze uitspraken, zo vertelt hij in onderstaande video.

200422 Telstar trainer Andries Jonker over loonofferspelers - NH Nieuws

"Deze club heeft het al niet zo breed, dus als het moet dan moet het"

TELSTAR-SPELER Kick groot

Zes maanden stil

Op 6 maart speelde Telstar voor het laatst een wedstrjd. Er werd toen met 1-0 gewonnen van Jong PSV. Dat betekent dat er in ieder geval zes maanden niet gespeeld wordt door de Witte Leewen. "Normaal hebben we vijf of zes weken vakantie in de zomer. Nu moeten we een paar maanden overbruggen. Ik ben benieuwd wat het schema gaat worden. We zullen zien, ik heb geen idee", vertelt Groot.

Na 29 wedstrijden stond Telstar tiende in de eerste divisie. "Ik denk dat we niet als tiende zouden eindigen als het seizoen gewoon door zou gaan. We kunnen en willen meer, dus dat is alleen maar een goed teken voor volgend seizoen", aldus Berenstein.

Lees ook