Ga naar Content
Haarlem

Onzekerheid over langere sluiting valt Zandvoortse horecaeigenaren zwaar

21 april 2020, 21.20 uur · Aangepast 21 april 2020, 21.37 uur
Door: Redactie · Foto: NH

ZANDVOORT - Rob en Danielle Smits, eigenaren van cafe Fier in de Haltestraat, zijn niet verrast dat ze tot 20 mei dicht moeten blijven. Maar de onzekerheid dat premier Rutte in mei de maatregel voor de horeca weer kan verlengen, valt hen zwaar. "De onzekerheid vind ik wel echt lastig", vertelt Danielle.  

Het ondernemersstel keek vanavond naar de zoveelste persconferentie van premier Rutte, maar ze hoorden niet veel nieuws. Gisteren en vandaag lekte er al veel naar buiten over wat het kabinet besloten had met betrekking tot het versoepelen van de maatregelen. "Ik wist dit al", vertelt Rob. "Maar het moet niet heel veel langer gaan duren, want dan vind ik het niet meer leuk, financieel." 

Cafe Fier in Zandvoort - NH Nieuws

Het stel denkt het nog wel even uit te kunnen zingen. Eventueel openen met anderhalve-meter-regels', zien ze eigenlijk niet zitten. "Dat is volgens mij gewoon niet te handhaven", vertelt Rob. "Dan word ik een soort kleuterjuf in plaats van een kroegbaas."

Ze wachten liever iets langer totdat ze op een 'normale' manier weer hun deuren weer open kunnen zetten. En wanneer dat zal zijn, daar durven ze eigenlijk niets over te zeggen. "Misschien deze zomer, als we de pui open kunnen zetten. Dan hebben we wat meer ruimte en frisse lucht", hoopt Danielle. "Het zou zo mooi zijn."

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn

Lees ook