Ga naar Content

Amsterdamse dierenorganisatie stuurt ruim 10.000 kilo hondenbrokken naar Curaçao

Dierenbeschermingsorganisatie House of Animals wil de de komende maanden ruim 10.000 kilo hondenbrokken voor zwerfhonden naar Curaçao sturen. Vanwege strenge lockdown-maatregelen dreigen zwerfhonden op het eiland te sterven van de honger, omdat restaurants gesloten zijn en toeristen ontbreken, die ze normaal gesproken voeren.

Zwerfhondjes op Curaçao - Foto: Stichting Feed Friends

Gisteren zijn veertig zakken van in totaal 1000 kilo hondenvoer op het eiland zelf bij elkaar gesprokkeld. "Veel honden hebben er al lekker van gesmuld", zegt Karen Soeters van de Amsterdamse organisatie House of Animals.

Elke maand moet een nieuwe lading aankomen. "Dankzij een inzamelingsactie onder Nederlandse dierenliefhebbers hebben we nu genoeg geld om de zwerfhonden het komende half jaar van een hongerdood te redden."

Op het eiland staan ruim vijftig vrijwilligers klaar van de Stichting Feed Friends om de honden dagelijks te voeren. Ze hebben van de Curaçaose overheid ontheffing van de lockdown gekregen.

KLM

De hondenbrokken moeten de komende tijd nog wel vervoerd worden. House of Animals hoopt dat KLM vrachtruimte kan vrijmaken voor het voer en heeft een verzoek bij de maatschappij ingediend. Momenteel vliegt KLM twee keer per week met een Dreamliner zonder passagiers, maar met vracht naar Curaçao.

Gedumpt

Soeters maakt zich wel zorgen of 10.000 kilo brokken genoeg is: "Dierenbeschermers op het eiland vrezen voor een enorme toename van het aantal zwerfhonden. Veel mensen hebben nu financiële problemen en hebben geen geld om hun honden nog te verzorgen." House of Animals is bang dat door de coronacrisis honden massaal door hun baasjes op straat zullen worden gedumpt.

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier