Ga naar Content

Lokale omroep RTV Seaport brengt indrukwekkend eerbetoon aan Gertjan Huijbens

Tijdens een emotionele marathonuitzending hebben vrijwilligers van lokale omroep RTV Seaport met familieleden en vrienden de bekende Velsenaar Gertjan Huijbens herdacht. Huijbens overleed twee weken geleden aan de gevolgen van het coronavirus.

GJ - NH Nieuws

Tijdens de live-uitzending, die ruim drie uur duurde, werd er uitgebreid teruggeblikt op het leven van Huijben, die bij veel maatschappelijke en culturele initiatieven betrokken was. Kijkers konden een video insturen of inbellen en een herinnering delen. 

Ook waren er interviews met mensen die Huijbens goed kenden, zoals Telstar-directeur Pieter de Waard. De zoons van Huijbens werkten achter de schermen mee aan de uitzending, die in korte tijd door vrijwilligers was voorbereid.

Lees ook

Het overlijden van Huijbens maakt veel los in Velsen. Zo werden er bloemen gelegd bij de muziektent in Santpoort-Noord. Ook kwamen er honderden reacties binnen op het online condoleanceregister. Virtueel werden zelfs meer dan 3.000 kaarsjes aangestoken.

Vanwege het coronavirus vond de uitvaart al eerder plaats, in kleine kring. Door de herinneringsuitzending konden mensen toch nog afscheid nemen van de Velsenaar. 

Terugkijken? De hele herinneringsuitzending is hier te zien.

Afgelopen week luidden de klokken van het stadhuis van Velsen speciaal voor Huijbens. Mediapartner RTV Seaport maakte hierover de onderstaande video:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.