IJmond

Intensivist Rode Kruis Ziekenhuis vlogt voor NH Nieuws: "De nachten zijn veel zwaarder"

17 april 2020, 14.26 uur · Aangepast 20 april 2020, 12.59 uur · Door Redactie

Whatsapp

Het personeel in de Noord-Hollandse ziekenhuizen werkt harder dan ooit, nu de coronacrisis de wereld al maanden in zijn greep heeft. Daarom geeft NH Nieuws het podium aan alle strijders die binnen de muren van het ziekenhuis zich dag en nacht uit de naad werken. Evelien de Jong is intensivist en neemt ons mee in haar nachtdienst.

NH Nieuws

Evelien heeft een nachtdienst op de 'normale' intensive care en de corona-afdeling van de intensive care. Hierdoor zijn de nachtdiensten van Evelien veel drukker en zwaarder dan normaal. "Er is een grote toename van patiënten die IC-behoeftig zijn door het coronavirus. Ze komen heel erg ziek binnen. Dat maakt dat de diensten veel zwaarder zijn," vertelt Evelien in de vlog.

Ook de nacht dat Evelien haar vlog opnam, kreeg zij een patiënt die zo ziek was, dat er ondersteuning nodig was bij het ademen. "We hebben die patiënt in slaap gebracht een een beademingsbuis geplaatst."

Zware nachten

Het kan helpen om iemand die beademd wordt niet alleen op hun rug, maar ook op de buik te laten liggen. Daarom draaien de artsen veel patiënten om de paar uur.

Dit moet heel georganiseerd gebeuren, omdat de patiënten infuuslijnen en een beademingsbuis hebben. Hier is dan ook een heel team voor nodig. "Iedereen moet dan het gehele bescherminspak aan: muts, smoeltje, bril, schort en handschoenen. Dat maakt het tillen en draaien extra zwaar."

Voor het hele team op de IC zijn de nachtdiensten heel anders dan dat ze gewend waren. "De nachten zijn veel zwaarder dan normaal gesproken."

NH Nieuws geeft de komende tijd een platform aan het ziekenhuispersoneel dat de coronacrisis bestrijdt. Dit is de eerste vlog van Evelien uit het Rode Kruis Ziekenhuis uit Beverwijk. Bekijk hier meer.

Whatsapp