Start van hoofdcontent

SCHOORL

nl

Schoorls hotel heropent 'intelligent': "Coronaveilig voor personeel en gasten"

16 april 2020, 07.55 uur · Aangepast 16 april 2020, 17.31 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

SCHOORL - Hotel Merlet in Schoorl opent volgende week vrijdag weer de deuren, mét de nodige voorzorgsmaatregelen. Het bekende sterrenrestaurant onder het zelfde dak blijft gesloten, maar hotelgasten kunnen wel genieten van een sterrenmenu op hun kamer.

Toen restaurants op 15 maart op slot moesten, besloten Martin en Carla van Bourgonje het complete familiebedrijf te sluiten. Naast het restaurant met een Michelinster en het grand café gingen ook de 28 hotelkamers, ook al hoefde dat niet, dicht.

De afgelopen weken hebben ze gebruikt om te bedenken hoe ze verder konden in de nieuwe werkelijkheid. "We moesten onszelf opnieuw uitvinden", omschrijft Martin het proces. "Met de aanpassingen die we bedacht hebben, kan het hotel nu weer open, coronaveilig voor personeel en gasten."

Tekst loopt door onder video

Hotel Merlet Schoorl open met afstand - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Merlet heropent 'intelligent' haar deuren, rekeninghoudend met de anderhalve meter-vereisten. "Hotelgasten merken het gelijk bij de receptie. Ze pakken zelf hun sleutel, er liggen desinfecterende middelen, we begeleiden ze niet naar hun kamer."

Ondertussen kunnen de gasten wel genieten van de kwaliteiten van sterrenkok Jonathan Zandbergen. "Ontbijt, lunch en viergangendiner wordt tot aan de kamerdeur gebracht. Voor de veiligheid komt ons personeel niet op de kamers zolang gasten binnen zijn. Onze keuken, het kloppend hart, is ruim genoeg om met een kleinere ploeg op veilige afstand werken."

Twintig procent geboekt

"We denken dat mensen die in de stad wonen of geen buiten hebben wel behoefte hebben aan ons hotel in deze prachtige omgeving." Inmiddels is ruim twintig procent van de kamers geboekt, die door de aangepaste setting alleen voor stelletjes geschikt zijn.

Martin hoopt dat ze een derde van de gebruikelijke omzet zullen draaien. "Dat is in ieder geval iets. Het geld rent aan het eind van de maand de deur uit. De compensatieregeling van de regering is zeer welkom, maar 90 procent blijkt in ons geval 70 procent, en dat is niet heel lang vol te houden."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier