Ga naar Content

Huiberts naar handbalsters Volendam, Baijens verlengt aflopend contract

VOLENDAM - Keepster Marit Huiberts speelt komend seizoen voor HV Volendam. Zij komt over van het Amsterdamse VOC. Bij de mannen heeft Jordy Baijens zijn aflopende contract met een jaar verlengd.

Foto: NH Sport/Thomas Brood

"Ik heb bij VOC veel geleerd, maar had wel op een andere manier afscheid willen nemen"

Volendam-aanwinst Marit Huiberts

"We zijn met elkaar op gesprek gegaan en daar kreeg ik direct een goed gevoel bij. Door het aanbod van keeperstrainingen en de faciliteiten kan ik me in Volendam goed doorontwikkelen. Ik heb bij VOC veel geleerd, maar had wel op een andere manier afscheid willen nemen. We waren nog vol in de race om prijzen, maar kunnen het seizoen door het coronavirus niet afmaken. Met de Volendamse meiden verwacht ik ook veel te kunnen leren en bereiken", laat Huiberts (18) weten in een persbericht van de Volendammers.

Directe versterking

Trainer Mark Ortega is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Ze is jong, talentvol en komt over van een goede club. Ik heb al veel videobeelden van haar bekeken en zag gelijk dat ze een directe versterking is voor ons team", aldus Ortega.

"Het doet mij goed dat Volendam vertrouwen in mij heeft"

Jordy Baijens

Belangrijke schakel bij het mannenteam

Jordy Baijens kwam in 2016 over van HARO Rotterdam en groeide al snel uit tot een belangrijke schakel voor HV Volendam. In Volendamse dienst speelde Baijens twee keer in de finales om het kampioenschap van de eredivisie en won hij in 2019 de NHV Beker. Dit seizoen was hij goed voor 66 treffers, waarvan 61 in de BENE-League.

"Ik ben blij en dankbaar nog een jaartje door te kunnen bij HV Volendam. Het was mijn intentie na dit seizoen de stap naar het buitenland te maken, maar dat is mede door de uitbraak van het coronavirus niet van de grond gekomen. Het doet mij goed dat Volendam vertrouwen in mij heeft en ik voel mij hier zelf ook gewoon op mijn plek", laat Baijens weten.

Lees ook