Ga naar Content

Politie zoekt getuigen van spuugincident bij Enkhuizen: "Volslagen onbegrijpelijk"

ENKHUIZEN/BOVENKARSPEL - De politie is op zoek naar getuigen van het spuugincident op de Gouw, waarbij een vrouw en haar zoontje beledigd en bespuugd zijn zaterdagmiddag. 

Foto: Google Maps

De vrouw reed samen met haar 1-jarige zoon langs camping de Gouwe Stek in de richting van Enkhuizen, toen twee jongens op een scooter hen opeens bespuugden. 

De moeder van het slachtoffer, Cobi Blommestein, zei eerder tegen NH Nieuws dat haar dochter erg geschrokken is. "Ze zit er heel erg mee. Ze zat helemaal onder en het heeft ook haar kind geraakt." Ook zou er een andere vrouw, die voor haar fietste, geraakt zijn. 

De politie laat weten dat de vrouw aangifte gaat doen van het voorval en is op zoek naar getuigen. Over het signalement weet de politie dat het tweetal geen helm droeg.

Quarantaine

De vrouw en haar kind gaan zelf twee weken in quarantaine na overleg met het RIVM. Gevolg is dat de vrouw komende weken haar werk niet kan uitvoeren. Cobi: "Ze werkt op school en zou dinsdag kinderen opvangen voor mensen die in de zorg werken."

Ook de gemeente laat weten het incident te betreuren. "In algemene zin is het bespugen van mensen volkomen ontoelaatbaar. In deze tijd van corona is dit soort gedrag zelfs volslagen onbegrijpelijk", laat burgemeester Eduard van Zuijlen van Enkhuizen weten aan NH Nieuws.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier