Ga naar Content

Zangeres Country Wilma stopt met zingen: "Het is mooi geweest"

SCHAGEN - "Ik ben 70 jaar en het is mooi geweest." De Schagense zangeres Country Wilma stopt na 31 jaar met zingen. "Het optreden wordt steeds moeilijker. Ik heb een zere knie. De vijver is zo vol met andere artiesten."

Foto: NH Nieuws

Country Wilma, ook wel Wilma Roos, begon haar carrière rond 1990. Haar artiestennaam Country Wilma werd ooit bedacht door Gerard Joling. Ze zong vooral Nederlandstalige feestmuziek en country. "Country is nooit echt geaccepteerd in Nederland. Misschien was de naam Country Wilma ook wel niet zo een goed idee", vertelt ze lachend aan NH Nieuws.

Maar niet alleen haar leeftijd maar ook het coronavirus heeft de stap om te stoppen makkelijker gemaakt. "Ik kan nergens meer terecht en het kan ook nog wel een jaar duren tot alles weer losgaat." En Wilma heeft geen zin om daarop te wachten. Samen met haar man is ze van plan te gaan reizen. "Mijn man wordt zometeen 67 jaar oud. We gaan volgend jaar naar Amerika om daar rond te reizen."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Toppers

De afgelopen jaren waren voor Wilma een en al spektakel. Zo mocht ze in 2017 optreden bij de Toppers en heeft ze ook bij een tv-show van Paul de Leeuw gezongen. "Mijn producer heeft ooit gezegd: 'Ik ken niemand die zoveel energie heeft als jij'." En deze energie heeft ze nog steeds. "Maar ik ben geen poppetje van 50 kilo. Ik kan de eer beter aan mezelf houden."

Country Wilma Roos was in 2017 te gast tijdens onze zomertalkshow Onder de Blauwe Hemel:

Country Wilma Roos te gast in Onder De Blauwe Hemel 2017 - NH Nieuws

Lees ook