Ga naar Content
West-Friesland

Toch nog financiële ondersteuning voor tatoeëerster Saskia: "Hard voor gevochten"

8 april 2020, 12.43 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Saskia Righart van Gelder / Google Streetview

ENKHUIZEN - In eerste instantie viel Saskia, samen met al haar Nederlandse tattoo-collega's, buiten de boot voor de financiele ondersteuning van de overheid door de corona-crisis. En toen kwam gisteren het verlossende woord dat haar branche alsnog aan de lijst voor vergoedingen is toegevoegd. Ze is enorm opgelucht, maar of het genoeg is, is de vraag.

Saskia Righart van Gelder is de trotse eigenaresse van Tattoostudio Enkhuizen en maakt zich sinds de corona-crisis ernstig zorgen over het voortbestaan van haar zaak.

Toen ze daarom in eerste instantie hoorde dat ze niet in aanmerking kwam voor de financiële ondersteuning vanuit de overheid, van 4.000 euro voor contactberoepen, schrok ze enorm. "Ik heb een koophuis en gezin te onderhouden. Hoe ga ik dit doen?" 

Des te meer voelt het nieuws dat ze hier toch recht op heeft, als een overwinning. "We hebben hier de afgelopen week keihard voor gevochten", vertelt ze. 

Met dank aan iedereen

Ze trok afgelopen week naar social media en startte een petitie en benaderde collega's. Honderden keren werd haar oproep voor hulp gedeeld. Volgens Saskia heeft deze strijdlustigheid en ruchtbaarheid ervoor gezorgd dat haar beroepsgroep nu wordt geholpen. "Mede dankzij iedereen zijn we zo ver gekomen. We zijn echt met zijn allen bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen."

 

"Ik weiger een faillissement aan te vragen. Ik heb hier mijn hele leven voor gewerkt."

Saskia Righart van Gelder

Of de vergoeding genoeg zal zijn om haar zaak te redden, weet Saskia niet. "Ik ben voorzichtig blij. Uiteraard helpt het enorm, maar of ik het echt ga redden is afhankelijk van hoe lang deze crisis nog duurt", zegt ze. "Als dit in augustus nog de realiteit is, ben ik bang dat ik alsnog een lening moet aanvragen. Want mijn zaak failliet verklaren weiger ik. Ik werk hier al mijn hele leven voor en heb hier te hard voor gevochten."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook