Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Einde ellende rond Leeghwaterbrug in zicht

27 maart 2020, 14.08 uur · Aangepast 27 maart 2020, 14.19 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Het is nog twee dagen behelpen voor het verkeer op de oostelijke ringweg van Alkmaar. Na een lange periode van werkzaamheden en tegenslagen is het bijna zover: maandagochtend gaat de nieuwe Leeghwaterbrug eindelijk in beide richtingen open. 

Foto: NH Nieuws

Vrijdagavond om 20.00 uur gaat de brug nog een keer in beide richtingen dicht en zijn er omleidingsroutes. Maandagmorgen 06.00 uur is het zover, dan kan het verkeer in beide richtingen over de nieuwe brugdelen rijden. De openstelling van de Leeghwaterbrug was eigenlijk eind 2018 gepland.

Een eerdere afsluiting deze maand zorgde nog voor fikse verkeersopstoppingen. Die worden nu niet verwacht. Voor fietsers vaart het pontje voor het laatst. Zij kunnen na het weekend van de brug gebruikmaken. Alleen de onderdoorgang is pas half mei beschikbaar.

"Met de openstelling van de brug wordt een periode afgesloten van vertragingen, hinder en tegenslagen. Het resultaat is er wel: er staat een brug die veilig en robuust is. Voor nu en in de toekomst", omschrijft de provincie de aanstaande oplevering. Ze organiseert binnenkort een open dag om iedereen te bedanken voor het geduld.

Foto: provincie Noord-Holland