Ga naar Content

Contract bondscoach Max Caldas verlengd tot aan de Spelen in Tokio

UTRECHT - Max Caldas gaat toch langer door als bondscoach van de Nederlandse hockeyers. De geboren Argentijn had eind februari aangekondigd komende zomer na de Olympische Spelen te stoppen, maar de Spelen van Tokio zijn vanwege de coronacrisis uitgesteld. 

Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

Het contract van Caldas zou op 1 december van dit jaar aflopen. De Nederlandse hockeybond KNHB heeft de verbintenis van de bondscoach van de hockeyers verlengd. Hij heeft nu een contract gekregen tot en met de Olympische Spelen in Tokio, ongeacht wanneer die worden gehouden. Ook het contract van Alyson Annan (bondscoach van het vrouwenelftal) is verlengd. 

"Mijn rol is momenteel ondergeschikt aan deze pandemie"

Bondscoach van de hockeyers MAX Caldas

Toen het IOC dinsdag besloot om de Spelen van Tokio uit te stellen, wilde Caldas niets zeggen over zijn toekomst. "Mijn rol is momenteel totaal ondergeschikt aan alles wat er nog moet gebeuren in de wereld om deze dramatische pandemie te overwinnen. Eerst moet het leven voor iedereen weer helemaal gezond worden. En voorlopig heb ik ook nog geen nieuwe data gehoord voor de Spelen. We moeten de juiste dingen in de juiste volgorde doen. Dan zien we vanzelf wel hoe het verder gaat", zei Caldas toen. Drie dagen later is zijn contract toch al verlengd.

Nieuwe uitdaging

Caldas (47) zei een maand geleden dat hij na tien jaar als bondscoach toe is aan een nieuwe uitdaging. De Argentijn begon eind 2010 bij de vrouwen en stapte in 2014, na winst van olympisch goud en het WK, over naar de mannen. Op de Spelen van Rio 2016 grepen de hockeyers naast een medaille (vierde).

Lees ook