Ga naar Content

Max Caldas stopt na de Spelen als bondscoach van de hockeyers

UTRECHT - De Olympische Spelen in Tokio deze zomer wordt de laatste klus van bondscoach Max Caldas. De succestrainer heeft de bond laten weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. 

Foto: Pro Shots/Bart Scheulderman

Caldas, oud trainer van Bloemendaal en Amsterdam, trad in 2010 aan als bondscoach bij de Nederlandse hockeyvrouwen. Hij werd achtereenvolgens Europees-, olympisch- en wereldkampioen. Bovendien schreef hij de Champions Trophy en de Hockey World League op zijn naam.

Na het WK van 2014 stapte hij op verzoek van de hockeybond over naar de Nederlandse mannenploeg. Onder zijn leiding werd Oranje twee keer Europees kampioen, tweede op het WK van 2018 en vierde op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro (2016).

"Fantastische periode"

Caldas kijkt met veel plezier op de afgelopen tien jaar terug. "Het is een fantastische periode geweest waar ik met trots op terugkijk, maar ik voel dat het tijd wordt voor een andere uitdaging", zo zegt hij in een persbericht van de KNHB. "Waar die uitdaging ligt, weet ik nog niet."

Caldas zegt alle opties, zowel binnen als buiten het hockey, open te houden. Technisch directeur Jeroen Bijl heeft begrip voor de beslissing van Caldas. "Max voelt dat hij op korte termijn toe is aan een nieuwe werkomgeving. Dat is niet gek na tien jaar."

"Waar die uitdaging ligt, weet ik nog niet"

bondscoach Max Caldas

Olympische Spelen

Dat Caldas zijn besluit voor de Olympische Spelen naar buiten brengt, ziet Bijl niet als een probleem. "Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de komende maanden volledig gefocust op Tokio zal blijven."

Caldas: "Natuurlijk had ik dit besluit ook pas na Tokio kunnen nemen, maar de relatie tussen de KNHB en mij is er altijd een van openheid geweest. Daarom heb ik mijn gevoel met hen besproken. De duidelijkheid die er nu is, is goed voor iedereen."

"Ik heb er alle vertrouwen in dat Max de komende maanden volledig gefocust op Tokio zal blijven"

Technisch directeur jeroen bijl