IJmond

Rode Kruis Ziekenhuis doet oproep aan iedereen met zorg-ervaring: 'Meld je'

19 maart 2020, 17.53 uur ยท Door Redactie

Whatsapp

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk vraagt mensen met ervaring in de zorg zich te melden. Het ziekenhuis kan de extra hulp goed gebruiken, nu de drukte flink toeneemt vanwege de uitbraak van het coronavirus.

NH Nieuws / Dennis Mantz

Het gaat om mensen die als vrijwilliger aan de slag zullen gaan. Volgens het RKZ gaat het om patiëntgebonden werk en andere taken.

Het ziekenhuis doet de oproep voornamelijk aan oud-zorgverleners, medisch specialisten, co-assistenten en zorg & welzijn-studenten. Maar ook niet-medisch geschoolde mensen zijn nodig. 

Via een speciale vacature-pagina kunnen vrijwilligers zich aanmelden. "We kunnen jouw hulp goed gebruiken", meldt het ziekenhuis.

Zes medewerkers besmet

Het RKZ is flink getroffen door het virus. Gisteren werd duidelijk dat in het RKZ zes medewerkers besmet zijn geraakt met het virus.

Eerder was er ook al een coronapatiënt opgenomen op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis. Toen moesten uit voorzorg 25 medewerkers thuisblijven. Inmiddels is gebleken dat niemand van hen het virus heeft. 

Corona in de IJmond
๐Ÿ“ฐ Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
๐Ÿ“บ Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
โœ‰๏ธ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
๐Ÿ‘ฅ Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn

Whatsapp