Ga naar Content

Oranjeverenigingen Noordkop wachten gespannen op besluit overheid over Koningsdag

SCHAGEN - Afgelast zijn de plannen voor Koningsdag in de Kop van Noord-Holland nog niet, maar alternatieven liggen ook nog niet op tafel. De Oranjeverenigingen wachten vooral met spanning op een besluit van de overheid over de nationale feestdag.

Foto: Adobe Stock

Dat blijkt uit een rondgang van NH Nieuws langs diverse Oranjeverenigingen in de Noordkop. Zo zegt bestuurslid Koos Ursem van het Oranjecomité Waarland dat ze 'nog bezig zijn met de voorbereidingen'. "Maar hebben nu wel even pas op de plaats gemaakt en houden er sterk rekening mee dat Koningsdag dit jaar niet doorgaat."

Een alternatief heeft het bestuur nog niet. "Ik denk dat we vooral in shock zijn, nu. Maar we hebben wel een grote groep vrijwilligers, dus mocht er iets anders worden gedaan dan kunnen we aan de slag."

Onzeker

Ook in Sint Maarten zijn er nog geen andere plannen gemaakt. "We weten niet waar we aan toe zijn", zegt Marjo Dijkstra van het Oranjecomité Sint Maarten. "Het is zo onzeker."

Linda van de Watering van het Oranjecomité Warmenhuizen heeft al wel maatregelen genomen. "Ik heb in ieder geval geregeld dat alle spullen die we zouden huren kosteloos kunnen annuleren als de overheid besluit dat alles moet worden afgelast." Maar net als in de andere dorpen is er nog geen alternatief. "Ons enige alternatief is niet doorgaan. Iets anders is er niet. Ik ben nu vooral in afwachting van wat voor ons wordt besloten."

De gemeente Den Helder heeft laten weten dat Koningsdag vooralsnog doorgaat.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de Noordkop en Texel en krijg updates in je tijdlijn

Lees ook