Ga naar Content

Gooise gemeenten breken hoofd over grote evenementen: gaat Koningsdag wel door?

BUSSUM - Het wordt nog maar de vraag over Koningsdag en andere grote evenementen zoals Bevrijdingsdag volgende maand wel doorgaan in 't Gooi. Daar zijn regionaal nog flink wat hoofdbrekens over. 

Foto: NH Nieuws / Joost Lammers

De Gooise burgemeesters en wethouders overleggen samen wat ze gaan doen met grote evenementen. "Het gaat niet alleen om Koningsdag, maar ook over bijvoorbeeld de Lintjesregen, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Veteranendag en ga zo maar door", vertelt een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren.

De gemeenten hebben met elkaar afgesproken zo snel mogelijk de knoop door te hakken, zodat ook organisaties weten waar ze aan toe zijn. "We hebben met elkaar afgesproken dat we uiterlijk 24 maart bepalen wat we gaan doen, maar dat kan ook eerder dus al bekend worden. We willen echt snel uitsluitsel hebben."

Afwachten

De verschillende organisatiecomités blijven dus nog even in onzekerheid. "Tot nu toe weten we echt helemaal niets", zegt een van de Gooise organisatoren van Koningsdag. "Ik kan niet zeggen of het nou wel of niet doorgaat en ik durf het ook echt niet te gokken. We weten het niet. Het is echt afwachten."

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Lees ook